Care2Wear wordt een service die verschillende functionaliteiten kan bieden, zoals:

 1. meekijkservice voor ondersteuning op afstand
  1a. de brildrager neemt zelf initiatief door op de hulp-knop te drukken en verbinding te maken met de mantelzorger of zorgcentrale (van tevoren ingesteld). Dit is enkel voor mensen die zeer zelfstandig zijn en nog weinig beperkt door de dementie.
  1b. de mantelzorger spreekt met de zorgcentrale af dat zij binnen een bepaald tijdsvak een oogje in het zeil houdt bij zijn/haar naaste met dementie, zodat hij/zij zich geen zorgen hoeft te maken.
  1c. mantelzorger legt zelf contact met zijn/haar naaste en kijkt mee via de bril.
 2. navigatie via de bril: audio en groene lijn over de weg
 3. geofencing: mantelzorger of zorgcentrale ontvangt bericht wanneer persoon met dementie de vooraf ingestelde ‘veilige zone’ verlaat en kan direct actie ondernemen
 4. afspraakherinnering
 5. medicatieherinnering

De persoon met dementie draagt de bril in principe de hele dag, net als een normale bril. Hij/zij hoeft de bril niet te bedienen. De mantelzorger of zorgcentrale kan op afstand verbinding maken met de bril en praten met de brildrager. Er kan voor gekozen worden de camera aan te zetten om op afstand te zien wat de brildrager ziet. Zo kan er altijd iemand meekijken!

Doordat u mee kunt kijken met wat de drager van de bril ziet en tegelijkertijd met diegene kunt praten, kunt u een oogje in het zeil houden én hulp bieden als dit nodig is. Of u kunt ervoor kiezen dit door onze zorgcentrale te laten doen. Zo kunnen we bijvoorbeeld iemand geruststellen, iemand helpen met huishoudelijke handelingen of iemand weer op weg helpen wanneer hij/zij verdwaald is.

afbeelding app_binnenzone (1)

Care2Wear is nog niet op de markt. We willen graag weten wat u van de verschillende functionaliteiten vindt. Alleen met uw input kunnen we Care2Wear écht gaan ontwikkelen. We ontvangen daarom graag uw mening.

Laat uw reactie onder dit artikel achter. Andere opties om te reageren zijn weergegeven onder de sectie ”Wat vindt u ervan?”. Wij danken jullie voor elke reactie die jullie bereid zijn te geven.

Advertenties